ACG reklámügynökség

Tervezők: Farkas Anett, Vesztergom Ádám
Munkatársak: Balogh Diána
Alapterület: 1300m2

Helyszín: Margit Palace, Budapest II. ker. Henger u. 2.
Státusz: elkészült


Az ACG reklámügynökség bízta meg irodánkat az új irodájuknak a belsőépítészeti tervezésével, mert kinőtték az előzőt. A megbízóval a bizalom már az első lépésnél is megvolt, mert a helyszínkeresésbe is már aktívan bekapcsolódtunk. A cég sturktúráját, munkamódszerét, hétköznapi ügyvitelét alaposan megismerve végül egy olyan több éve használaton kívüli épületre esett a választás, mely korábban ipari épületként villamos remizként működött, majd bérirodaházzá lett átalakítva. Az izgalmas belső terek inspirálóan hatottak a belsőépítészeti kialakításra, a funkcionális elrendezésre, hogy egy olyan életteret hozzunk létre, ahol egy munkahely segíti az alkalmazottak közti közösség építést, kreativitást, a munkában való elmélyülést valamint mindez által a hatékonyságot és minőséget. A koncepció az emberi 6 érzéken alapult, amire egy reklámügynökség is hatni próbál munkája során.
Erre reflektálva hoztunk létre olyan tereket, ahol a
– látásra erős és deszaturált színek arányos kombinálásával, tükröződő, matt és transzparens felületek kombinálásával optikai illúzió létrehozásásával
– hallásra akusztikus tervezéssel, puha és kemény felületek váltásával, nyitott és zártabb terek létrehozásával
– tapintásra különböző felületi minőségű anyaghasználattal (festett és textillel bevont bútorlapok, természetes és mesterséges anyagok)
– szaglásra és ízlésre speciális növényfajtákkal, karakteres étkezési és kávézó helyek kialakításával
– az elmélyülésre, inspirálódásra alkalmas terek létrehozásával
próbáltunk hatni.
Az eredeti rácsostartók, a régi ipari épület formavilágából következő geometrikus alakzatok határozták meg a belsőéptészeti falburkolatok, padlóburkolatok, egyedi bútorok, grafikák megjelenését, amit konzekvensen sikerült végig vinni a legapróbb részletekig.