ACG reklámügynökség

Tervezők: Farkas Anett, Vesztergom Ádám


Munkatársak: Balogh Diána


Helyszín: Margit Palace, Budapest II. ker. Henger u. 2.


Alapterület: 1300m2
Státusz: elkészült


Az ACG reklámügynökség még a költözés előtt bízott meg minket új irodája belsőépítészeti tervezésével. A megbízóval kialakult kölcsönös bizalomnak köszönhetően már a kezdetekkor, a helyszínkeresésebe is aktívan bekapcsolódtunk. A cég struktúráját, munkamódszerét, hétköznapi ügyvitelét alaposan megismerve végül egy olyan, több éve használaton kívüli épületre esett a választás, mely korábban ipari épületként, villamos remízként működött, majd bérirodaházzá alakították. Az izgalmas belső terek inspirálóan hatottak a belsőépítészeti dizájnra és a funkcionális elrendezésre Olyan életteret kívántunk létrehozni, ahol lehetőség van nem csak a közösségi szellem építésre, de a kreatív energiák felszabadítására, és a munkában való elmélyülésre egyaránt. Koncepciónk arra a hat emberi érzékre épít, melyre egy reklámügynökség is hatni próbál munkája során.

Erre reflektálva hoztunk létre olyan tereket, melyekben a
– látásra erős és deszaturált színek arányos vegyítésével, tükröződő, matt és transzparens felületek kombinálásával, optikai illúzió létrehozásával
– hallásra akusztikus tervezéssel, puha és kemény felületek váltásával, nyitott és zártabb terek létrehozásával
– tapintásra különböző felületi minőségű anyaghasználattal
– szaglásra és ízlésre speciális növényfajtákkal
– az elmélyülésre, inspirálódásra alkalmas terek létrehozásával
próbálunk hatni.

A belsőépítészeti falburkolatok, padlóburkolatok, egyedi bútorok, és grafikák megjelenését az eredeti rácsos tartók, valamint a régi ipari épület formavilágából következő geometrikus alakzatok határozták meg. Ezt a legapróbb részletekig sikerült konzekvensen végig vinnünk.